11948119_10153591585766477_167613741_n

Trends – Efterår/Vinter 2014

Posted on Posted in Blog, Bolig indretning, DIY, Farver, Inspiration, Trends & tendenser

Formland UpGraded 2014

– Tættere på jord, natur og hinanden –

Dette blogindlæg handler om efterårets og vinterens kommende trends og tendenser til hjemmet – og sætter fokus på de 5 mest inspirerende tips fra messen. Alt noget som vi kan bruge i hjemmet. Det spændende trendforedrag af  Trendeksperten; Mads Arlien-Søborg omkring efterårets og vinterens kommende trends, viste at luksus og nærvær vil få en stor plads i vores hjem og hverdag. Han kaldte denne tendens for “Slow-Luxury”! Vi kender alle sammen til behovet for at trække stikket ud, stresse af og være mere nærværende. Vi elsker alle luksus, men har måske brug for ideer til at gøre denne luksus mere enkel og tilgængelig. I en hverdag hvor verden farer forbi, og de sociale medier påvirker os i alle retninger – har vi i højere grad brug for frirum til at kunne læne os tilbage og nyde de velkendte og mere simple ting. Denne tendens er god at have i baghovedet når vi indretter, laver og køber interiør til hjemmet. Følgende 5 tips fra messen, er med til at give denne stemning.

Interiør tendenser

Formland Cement Cement bænk

Disse lækre cement møbler er fra io scandinavia og giver et enkelt, rent og råt udtryk, som er nemt at arbejde videre med i sin indretning. Uanset hvilken stil man ønsker kan det opnås med de accessories man sætter til.

DSC00126 DSC00130

Det trendy marmor fortsætter, men kan nu findes i nogle utrolige flotte, grønne nuancer. Flere steder på messen var der brugt grønt marmor i forskellige afskygninger. Denne grønne farve er også er en af de farver der går hen og bliver trendy. Som det kan ses på billederne ovenfor, ændre udtrykket sig alt afhængig af hvad man sætter til. På billedet til venstre skaber den grønne farve med de hvide lys en vis ro og ser meget stilrent ud, hvorimod sammensætningen på billedet til højre giver et mere moderne udtryk med lidt kant og friskhed.

DSC00092 DSC00097

Kobber har efterhånden været set meget ude i butikkerne og var på denne messen ingen undtagelse. Det der skal fremhæves her er det nye fokus på messing, og sammensætningen af de to materialer, som vi helt sikkert vil komme til at se mere af. Så vær ikke bange for at mikse disse skønne materialer i forskellige sammenhænge.

Farver

DSC00118 DSC00134

Jordfarver og de lidt duchede farver blev i trendforedraget præsenteret som de kommende farver. Dette sås især i billeder og illustrationer på messen. Billederne fra Pernille Fulcarelli, på billedet til venstre, er virkelig fine, naturlige og enkle billeder. Disse bringer naturen og en vis ro, ind i dit hjem på en anderledes måde. Som det kan ses på billedet, skaber det ekstra effekt og opmærksomhed omkring billederne, hvis man maler baggrunden i en kontrast farve. Dette behøves ikke være en hel væg, men kan i stedet blot være en firkant for at indramme billederne. Et eksempel på denne farve, kan f.eks. købes hos Flügger Farver, og har koden: 4478 – se farvekort HER Billedet til højre er af fine illustrationer fra ILOVEMYTYPE. Det er illustrationer hvor der sker lidt mere, men hvor der igen er brugt en blanding af jordfarver og duchede farver, som igen skaber ro. Ved at bruge plakater med citater, har man også større mulighed for at få noget personlighed ind i sin indretning.

Belysning

DSC00144 DSC00145

Den nye PH 31/2-3 lampe er utrolig lækker og rustik i udseendet, hvilket giver en retro følelse selvom den er splinter ny. På messen var den udstillet sammen med HAY og blev i dette tilfælde brugt over et arbejdsbord. Den vil dog passe uanset om den hænger over et spisebord, i et sofahjørne, en entré eller hvad man ellers føler for.

Skærmbillede 2014-09-02 kl. 10.21.57 Skærmbillede 2014-09-02 kl. 10.27.02

En anden tendens som vi kan se fortsætter året ud, er de simple glødepærer i fatninger. På messen så vi dette lavet med et tvist af humor; af DrunkRobot. De kan fåes i mange forskellige farver og variationer, som hver giver et forskelligt udtryk. Det de fine lamper har til fælles er, at de bestemt er med til at give et sjovt og personligt tvist til det lidt sterile og minimalistiske hjem.

Kreativitet og fantasi – DIY

DSC00149 DSC00148

De to billeder viser en naturlig trend hvor du bliver udfordret på din kreativitet. Her er det din fantasi der sætter grænserne for hvilke materialer fra naturen, som du kan bruge i dit hjem. Materialerne kan forarbejdes på et utal af forskellige måder eller bruges som de er og sammensættes på kryds og på tværs. Her er der mulighed for at give sit hjem et meget personligt udtryk.

DSC00112 String art star

På messen havde Creative Company fra Holstebro lavet en lille workshop, hvor man kunne komme og lave sine egne DIY string art stars. En hyggelig kreativ ting at samles om, som alle kan være med til. Stjernerne kan bruges i mange sammenhænge i hjemmet. Her op til jul er de f.eks. rigtig gode at pynte op med. Hvis I bliver fristet til selv at give jer i kast med det, finder I en skabelon på bloggen her: byblikfang.wordpress.com

Relaterede sider

Formland Up/Graded – Inspiration Aug. 2013

Up/Formland – Inspiration Spring 2013 

Skriv et svar